Гърция е един от водещите биологични производители в Европа, с широка гама от биологични продукти, включително плодове, зеленчуци, зехтин, зърнени храни, млечни продукти и вино. Общата площ за биологично отглеждане непрекъснато се увеличава, като както дребните земеделски производители, така и по-големите селскостопански предприятия възприемат биологични практики. Биологичното земеделие в Гърция се регулира от биологичните стандарти на Европейския съюз, като се гарантира спазването на строги насоки за производство, преработка, етикетиране и маркетинг. Сертифицирането се извършва от упълномощени органи, акредитирани от Министерството на развитието на селските райони и храните на Гърция. Нарастващата осведоменост на потребителите и подкрепата за биологичните продукти предоставят възможности за по-нататъшно разширяване и развитие на сектора.
Биологичното производство в Гърция се придържа към определени най-добри практики, за да гарантира качеството и целостта на биологичните продукти. Те включват практики в областта на сеитбообращението, управление на състоянието на почвите, опазване на водните ресурси, интегрирано управление на вредителите и хуманно отношение към животните. Спазването на стандартите в областта на биологичното производство се гарантира чрез стриктни процедури за сертифициране и проследимост. Много биологични производители в Гърция се ангажират с местните общности чрез образователни програми, посещения на ферми и събития за участие за повишаване на осведомеността относно биологичното земеделие, устойчивите хранителни системи и стопанисването на околната среда. Това насърчава по-голяма оценка и подкрепа за практиките на биологично земеделие сред потребителите и заинтересованите страни.